Witajcie!
To mój pierwszy post na tym forum:) Chciałam się przywitać i przechodzę do rzeczy.
Otóż mam taki problem- parę lat temu jak chciałam rozpocząć współżycie nie za bardzo nam to wyszło bo penis nie mógł wejść do pochwy. Czułam przy tym bardzo duży ból jakby rozrywający, nie mogłam tego wytrzymać i po prostu się nie mieścił, nie mógł wejść (próbowaliśmy kilka razy). Nie dawno kupiłam sobie wibrator aby sprawdzić czy nadal mam ten problem, musiałam to wiedzieć. Wibrator normalnej wielkości, obwód około 14 cm. I jest to samo, on po prostu sie nie mieści, tak jakby moja pochwa była za wąska, co niby jest niemożliwe, ale jednak..jest jakis problem. Chodzę do ginekologa ( w swoim życiu byłam już u kilku różnych)i żaden nie powiedział mi że z moją budową jest coś nie tak, także raczej to nie to.
Dodam jeszcze że przy badaniu u gin przy rozszerzeniu wziernika też mam ten sam ból, tak jakby pochwa nie mogła się rozszerzyć tak bardzo, jakby była mało elastyczna.
Co o tym myślicie, może kogoś kiedyś też coś takiego spotkało?
Pozdrawiam
Strona 1 z 1
Niemożność odbycia stosunku!
Napisano 25.01.2012 - 14:55
Czesc,
Kiedys mialem problem z pewna partnerka, miala podobny problem, gdy dochodzilo do stosunku, byla tak spieta, ze jej cipka byla po prostu zbyt ciasna zebym w nia wszedl nie powodujac bolu.
Pomogla nam ta
pozycja, wczesniej sie zabezpieczylem i zaczolem ja calowac, gdy juz siedziala na mnie dalej ja calowalem i starajac sie nie przerywac wejsc w nia dosyc szybkim ruchem, dalej bylo juz wspaniale. Kobieta jest tak zbudowana ze jest elastyczna, inaczej jest gdy jestes po ciazy i nie dbasz o cialo i miesnie kegla, wowczas mozesz miec problem zbyt luznej pochwy, ale zbyt ciasna to raczej efekt spiecia. Jesli z wibratorem tez Ci nie wychodzi naturalnie, sproboj kupic Zel, np Durex Play (o ile sama nie jestes wystarczajaco wilgotna) i wtedy zrob sobie dobrze samej palcami (zobacz czy naprawde jestes tak ciasna i co to powoduje, bedziesz czula. Ginekolog powinien powiedziec czy wszystko jest ok, jesli tak mowi, to tak jest, albo zasiegnij porady u innej/innego.
Obwod 14 cm ? chyba masz na mysli dlugosc, a w takim wypadku czy chodzi Ci ze jestes waska (w rozumieniu ciasna ?, czy jego czlonek albo twoj wibrator nie wchodzi do konca)
Pozdr
Kiedys mialem problem z pewna partnerka, miala podobny problem, gdy dochodzilo do stosunku, byla tak spieta, ze jej cipka byla po prostu zbyt ciasna zebym w nia wszedl nie powodujac bolu.
Pomogla nam ta
Obwod 14 cm ? chyba masz na mysli dlugosc, a w takim wypadku czy chodzi Ci ze jestes waska (w rozumieniu ciasna ?, czy jego czlonek albo twoj wibrator nie wchodzi do konca)
Pozdr
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego ze wymaga czasu. Czas i tak uplynie.
Kochaj tak zebys mogl powiedziec. Potrzebuje Cie, bo Cie kocham, a nie kocham Cie, bo Cie potrzebuje.
Kochaj tak zebys mogl powiedziec. Potrzebuje Cie, bo Cie kocham, a nie kocham Cie, bo Cie potrzebuje.
Napisano 26.01.2012 - 15:57
Użytkownik jachlopak dnia 25.01.2012 - 14:55 napisał
Czesc,
Pomogla nam ta
pozycja, wczesniej sie zabezpieczylem i zaczolem ja calowac, gdy juz siedziala na mnie dalej ja calowalem i starajac sie nie przerywac wejsc w nia dosyc szybkim ruchem, dalej bylo juz wspaniale. Kobieta jest tak zbudowana ze jest elastyczna, inaczej jest gdy jestes po ciazy i nie dbasz o cialo i miesnie kegla, wowczas mozesz miec problem zbyt luznej pochwy, ale zbyt ciasna to raczej efekt spiecia. Jesli z wibratorem tez Ci nie wychodzi naturalnie, sproboj kupic Zel, np Durex Play (o ile sama nie jestes wystarczajaco wilgotna) i wtedy zrob sobie dobrze samej palcami (zobacz czy naprawde jestes tak ciasna i co to powoduje, bedziesz czula. Ginekolog powinien powiedziec czy wszystko jest ok, jesli tak mowi, to tak jest, albo zasiegnij porady u innej/innego.
Pozdr
Pomogla nam ta
Pozdr
No właśnie, tak jak piszesz, nie możliwe żeby była za ciasna (za mało elastyczna) ale jednak coś jest nie tak.
Żelu nie potrzebuje bo mam wystarczające nawilżenie, a na wibrator zakładam prezerwatywę nawilżająca (wole z prezerwatywą). I próbuje z wibratorem, wole to niż palce bo nie lubie uczucia wkładania palców sama sobie.
Nie mam na myśli długości wibratora tylko obwód. Teraz dokładnie zmierzyłam 12 cm (więc to nie jest dużo). I on po prostu nie wchodzi bo sie nie mieści, pochwa jest za wąska (wiem jak to śmiesznie brzmi). Jak próbuje go włożyć troche mocno (na siłę) to się nie da! I boli.
Napisano 15.03.2012 - 13:37
Użytkownik Ola dnia 26.01.2012 - 15:57 napisał
No właśnie, tak jak piszesz, nie możliwe żeby była za ciasna (za mało elastyczna) ale jednak coś jest nie tak.
Żelu nie potrzebuje bo mam wystarczające nawilżenie, a na wibrator zakładam prezerwatywę nawilżająca (wole z prezerwatywą). I próbuje z wibratorem, wole to niż palce bo nie lubie uczucia wkładania palców sama sobie.
Nie mam na myśli długości wibratora tylko obwód. Teraz dokładnie zmierzyłam 12 cm (więc to nie jest dużo). I on po prostu nie wchodzi bo sie nie mieści, pochwa jest za wąska (wiem jak to śmiesznie brzmi). Jak próbuje go włożyć troche mocno (na siłę) to się nie da! I boli.
12 cm obwodu to jakies ~ 3.93 cm srednicy czyli jakies 2 palce. Zakladam ze twoj ginekolog sprawdzil czy po utracie dziewictwa wszystko bylo z Toba tak jak trzeba i nie masz zakazen. Inaczej mowiac jestes zdrowa. Jesli z wilgotnoscia nie ma problemow to jednak polecam sproboj palcami, moze jestes wrazliwa na lateks, a jak wibrator tez nie jest dla Ciebie przyjemny, sproboj uzyc zelowych i nieco go nagrzac, np. w wannie podczas kompieli, a wtedy spoboj stracic glowe. Moze wchodzisz za szybko, badz pod zlym kontem. Wiem ze niektore kobiety 'sie spinaja' jak nie sa pewne ze pragna czuc cos w sobie i wtedy rzeczywiscie samo wejscie boli.
Jesli uda Ci sie z wibratorem, sproboj nieco dominowac i zacznij z pozycjami na gorze, bedzie Ci latwiej dopasowac tempo, nachylenie itd.
Przedewszystkim pokochaj swoje cialo ono napewno reaguje w taki a nie inny sposob z jakichs powodow.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego ze wymaga czasu. Czas i tak uplynie.
Napisano 23.03.2012 - 15:21
Powodem Twojego problemu może być pochwica.
"Pochwica – dysfunkcja seksualna polegająca na niezależnym od woli skurczu mięśni wokół wejścia do pochwy, co może powodować zamknięcie wejścia i niemożność odbycia stosunku płciowego[1], gdyż powoduje silny ból przy wprowadzaniu prącia do pochwy. Podobny ból pojawia się przy próbie wprowadzenia tamponu czy palca."
Źródło: Wikipedia
"Pochwica – dysfunkcja seksualna polegająca na niezależnym od woli skurczu mięśni wokół wejścia do pochwy, co może powodować zamknięcie wejścia i niemożność odbycia stosunku płciowego[1], gdyż powoduje silny ból przy wprowadzaniu prącia do pochwy. Podobny ból pojawia się przy próbie wprowadzenia tamponu czy palca."
Źródło: Wikipedia
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie »