Forum zdrowy-seks.pl: Nadwaga a seks - Forum zdrowy-seks.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Nadwaga a seks

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   terilla Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 31
  • Rejestracja 09-August 11
  • LocationNowa Sól

Napisano 09.09.2011 - 14:53

Czy wam też zbędne kilogramy przeszkadzają podczas stosunków? Bo mi tak... ;/ Stwierdziłam, że tak dłużej być nie może i dla dobra oraz przyjemności mojej i mojego faceta, będę się odchudzać... Nad kondycją przede wszystkim muszę popracować, na pewno się poprawi, jak trochę zrzucę... A lepsza kondycja to lepszy seks, prawda? ;) Jakie więc macie rady na zrzucenie dodatkowych (około 12-13...) kilogramów? Ja mam wrażenie, że im więcej ćwiczę, tym więcej energii tracę, tym więcej muszę jeść... ;) I koło się zamyka... ;/ Myślałam nad wspomagaczami, moja kumpela bierze Acai Berry 900 i jest zadowolona, nie tylko z efektów odchudzania, ale i z wyglądu skóry, paznokci, samopoczucia... Macie jakieś cudowne rady...? ;)

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Kicia Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 98
  • Rejestracja 14-April 11

Napisano 12.09.2011 - 09:23

ja myślę, że zbędne kilogramy w łóżku w ogóle nie przeszkadzają... w ogóle. Faceci lubią krągłości, a nie szkielety, o które można się poobijąc... to nie powinna być motywacja.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Słonik Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 36

Napisano 12.09.2011 - 21:44

ja wole więcej ciałka

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Lisa Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 76
  • Rejestracja 11-April 11

Napisano 13.09.2011 - 08:56

tak, ale w zdrowym ciele zdrowy seks ;)

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Mysza Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 108
  • Rejestracja 22-June 11

Napisano 13.09.2011 - 11:04

Wiecej sie ruszac. Spacery, rower albo inny sport aerobowy. Spalisz wiecej niz zjesz = schudniesz.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   bambina26 Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 35
  • Rejestracja 06-September 11

Napisano 13.09.2011 - 11:18

a upewniłaś się, że twój facet chce, żeby było cię mniej? są tacy, którzy za chudzielcami nie przepadają

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   terilla Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 31
  • LocationNowa Sól

Napisano 13.09.2011 - 14:11

Wyświetl postUżytkownik Kicia dnia 12.09.2011 - 09:23 napisał

ja myślę, że zbędne kilogramy w łóżku w ogóle nie przeszkadzają... w ogóle. Faceci lubią krągłości, a nie szkielety, o które można się poobijąc... to nie powinna być motywacja.

No niby tak, ale ja nie chcę się odchudzić na szkieleta, tylko zrzucić kilogramy, które naprawdę są zbędne... A moją motywacją jest to, że będę miała lepszą formę, lepszą kondycję... W takim sensie - właśnie kondycyjnym - te kilogramy przeszkadzają w łóżku... ;/

Wyświetl postUżytkownik Słonik dnia 12.09.2011 - 21:44 napisał

ja wole więcej ciałka

No fajnie, ale na takcie ciałko, większe, może czasami dobrze się patrzeć, ale jak idziesz z takim ciałkiem do łóżka, to już jest gorzej... ;/

Wyświetl postUżytkownik Lisa dnia 13.09.2011 - 08:56 napisał

tak, ale w zdrowym ciele zdrowy seks ;)

Wreszcie ktoś podziela moje zdanie, tak dokładnie uważam, nic dodać, nic ująć...;)

Wyświetl postUżytkownik Mysza dnia 13.09.2011 - 11:04 napisał

Wiecej sie ruszac. Spacery, rower albo inny sport aerobowy. Spalisz wiecej niz zjesz = schudniesz.

Ja się ruszam dość sporo, ale właśnie wysiłek ficzyczny sprawia, że mam wilczy apetyt... Musiałabym chyba cały dzień ćwiczyć, żeby jeść mniej niż spaliłam...;/ Dlatego myślę o czymś na wspomaganie odchudzania, bo nawet przy zdrowej diecie i sporcie nie jestem chyba w stanie osiągnąć takich efektów, jakie bym chciała... Potrzebuję wsparcia i kupię sobie ten Acai Berry 900 - to jest zrobione z jagódek, dużo witamin, poprawia pracę jelit - musi być dobrze... ;)

Wyświetl postUżytkownik bambina26 dnia 13.09.2011 - 11:18 napisał

a upewniłaś się, że twój facet chce, żeby było cię mniej? są tacy, którzy za chudzielcami nie przepadają

Spokojnie, bycie chudzielcem raczej mi nie grozi...;) A robię to dla siebie głównie, chyba zmienianie własnych nawyków (mówię o tych żywieniowych, o ruchu...) powinno wynikać z indywidualnych motywacji, bo wtedy się osiąga najlepsze efekty... Oczekuję tego, że mój facet będzie zadowolony, kiedy ja będę zadowolona...;)

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Mysza Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 108
  • Rejestracja 22-June 11

Napisano 14.09.2011 - 08:49

To moze po prostu znaczy ze z Toba jest absolutnie wszystko w porzadku i wcale nie musisz sie odchudzac. Jak sie ruszasz to kondycja sama przyjdzie i bedziesz w stanie w lozku zrobic wszystko, niezaleznie od kilogramow.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   terilla Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 31
  • LocationNowa Sól

Napisano 14.09.2011 - 10:39

Hahaha, widzę, że wierzycie głęboko w to, że wszystko ze mną dobrze...;) Ja muszę i chcę się odchudzić, dla własnej satysfakcji, dla zdrowia, kondycji, jest wiele zalet bycia szczupłym, tak?;) Oczywiście wieszakiem nie chcę być i nie będę, nie ma obaw co do tego...;) Ale wydaje mi się, że zdecydowanie kondycja zależy od kilogramów, jednak jak jest się większym, to trzeba włożyć więcej wysiłku w ruchy, jakie chce się wykonać... ;)

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Kicia Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 98

Napisano 15.09.2011 - 09:15

nie wierzymy aż tak głęboko, ale znów dramatycznie źle to z tobą nie jest ;)

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   terilla Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 31
  • LocationNowa Sól

Napisano 16.09.2011 - 13:24

No tak dramatycznie to nie...;) Ale spodziewałam się innego rodzaju wsparcia od Was, raczej zachęty do odchudzania, a nie dywagacji, że pewnie wcale tego nie potrzebuję...;) W każdym razie podjęłam decyzję - zaczynam się odchudzać...;) Mam jeszcze tylko takie pytanko do Was - czy ktoś z Was brał właśnie ten Acai Berry 900? Macie jakieś opinie o tym specyfiku? Z góry dzięki...:)

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   tika Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 21
  • Rejestracja 19-July 11

Napisano 26.09.2011 - 15:26

Jeśli chodzi o opinie, to ja brałam Acai Berry 900 - rzeczywiście, efekty odchudzania są bardziej widoczne, metabolizm szybciej zachodzi, widać, że cały układ pokarmowy lepiej pracuje, więc szybciej się trawi. I ogólnie po całym ciele widać pozytywy - włosy, skóra, na plus mocno, paznokcie się wzmocniły, więc śmiało możesz wcinać ;].

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   artek Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 01-March 12

Napisano 02.03.2012 - 14:48

jeśłi chodzi o acai berry 900 to tak, też widziałem, że opinie miał pozytywne (np tu i tu), jednak nie podniecałbym się nim tak bardzo. Moim zdaniem lepiej nada się on na usuwanie problemów ze wzdęciami niż odchudzaniem, ale to jest tylko moja opinia.

Opcje tematu:

Strona 1 z 1